19 съдии от областта в Професионалния футбол
19 съдии от областта в Професионалния футбол / netinfo
19 съдии от област В. Търново ще ръководят срещи в професионалния футбол през новия сезон, съобщи заместник- председателя на Съдийската комисия на БФС и шеф на Зоналната Ичко Лозев. Четирима са новите арбитри от В. Търново, които са намерили място в ранглистата на двете дивизии. В “А” група ръководещи ще бъдат Венцислав Кознички и Станислав Ставров. Международни асистенти са Тихомир Боболов и Йорданка Корчева, която получава права да помага и в “Б” група.
Асистенти в елата са Красимир Кандиларов, Петков Павлов и Светослав Стефанов, плюс 25- годишните Ивайло Атанасов и Георги Дойнов, които са нови имена.
Анатоли Дончев от Свищов, Красимир Ангелов, Стоян Денев и дебютанта Никола Атанасов от В. Търново ще свират в двете “Б” групи. Асистенти във втория ешалон са свищовлиите Асен Атанасов и Нешко Маринов, както и великотърновците Недялко Матанов, Илиян Капарашев, Мустафа Шефкет и новака Георги Давидов.
Семинарът за ръководещите в “А” и “Б” групите и асистентите в елита е на 1 и 2 август в София.
Помощниците в “Б” група от Северна България ще покриват физическия норматив и ще решават теоретичния тест във В. Търново на 4 август. Лектори са Ичко Лозев, Стефан Чакъров и Стоян Денев, бягането е от 9, 30 часа на стадион “Ивайло”.