18 проби с отклонения от стандартите за безопасност на храните
18 проби с отклонения от стандартите за безопасност на храните / netinfo
23 акта за нарушение състави през изминалия месец Регионалната хигиенна инспекция във Велико Търново. Експертите са установили, че два обекта - склад за търговия на едро във Велико Търново и смесен магазин в село Морава работят без регистрация по Закона за храните.
18 проби от взети общо 99 са с отклонения от стандартите за микробиологична безопасност на храните. По химични показатели са изследвани 20 проби хранителни продукти като с повишено съдържание на готварска сол са ястия от кухните на домашен социален патронаж в Лясковец и Полски Тръмбеш, от детска ясла в Сухиндол и от болницата в Павликени. С повишено съдържание на нитрати са проби, взети от централните водоизточници на селата Козловец, Червена, Виноград, Камен, Каранци и Красно Градище.
През изминалия месец са сътавени 10 акта и е издадено едно предписание за неспазване на забраната за пушене в закрити обществени места и работни помещения. През кабинета за безплатно изследване и консултиране за СПИН са преминали 117 души, от които 45 мъже и 72 жени. Те са на възраст между 17 и 65 години.