14-годишните етърци спечелиха зоната, отиват на финали
14-годишните етърци спечелиха зоната, отиват на финали / Дарик нюз

14- годишните баскетболисти на “Етър- 49” спечелиха по категоричен начин зоналния турнир, на който бяха домакини и се класираха за участие на държавните финали. В залата на стадион “Ивайло” възпитаниците на Виктор Крушев постигнаха четири победи, като безспорно най- престижна бе тази срещу столичния “Шампион 2006”.

14-годишните етърци спечелиха зоната, отиват на финали
netinfo

Великотърновци започнаха със 79:39 срещу БК “Шумен”, а във втория си мач пречупиха “Чавдар” /Троян/ с 66:56. Така третият с “Шампион 2006” се превърна във своеобразен финал на зоната. Домакините взеха първата четвърт с 19:13. Вторите петици на двата тима също водиха ожесточена битка и почивката дойде при 33:29 за великотърновци. След нея и двамата треньори вече можеха да използват всички играчи и третата четвърт поднесе много емоции на зрителите. Етърци удържаха опита на гостите за обрат и преди последните десет минути имаха аванс от седем точки- 52:45.

В тях домакините успяха да изкарат за по пет лични нарушения ръстовите центрове на гостите и с това окончателно наклониха везните в своя полза, а краят дойде при разгромното 83:56. Последният мач със “Светкавица” /Търговище/ бе протоколен, като етърци го взеха с 37:15.