/ Зоополиция-Варна, Фейсбук
Зоозащитници организират палатков лагер на входа на правителствената резиденция „Евксиноград” край Варна.

Община Варна ще ремонтира зоопарка по проект за 1,2 млн. лв.

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов те посочват, че "законите не означават нищо за държавната и общински администрации, а всяко престъпление на държавен или общински служител,рано или късно води до човешко страдание".

Като примери са посочени бюрократичните пречки за осиновяване на деца, отношението и грижата за психично болните хора и за децата с увреждания, както и ниските пенсии.

„Държавната и общинските администрации се ГАВРЯТ с всеки,който по една или друга причина не може да се защити или да отстоява правата си.... Причините за съществуването на тези проблеми не е в неспособността на българина или в ниската производителност на труда му.

Протестът във Варна срещу насилието на животни (СНИМКИ)

Причините са в НЕСПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ ОТ САМАТА ДЪРЖАВА,пълната безхаберност,която се шири по управленски позиции и странното разбиране на администрациите,че гражданите са им длъжни,а не обратното”, се посочва в писмото.

То е подписано от неправителствените организации ,,Зоозащита”, „Дара”, „Анимал Хоуп България”, „Всички сме равни”, „Милосърдни сърца”, ,,Гласът на животните“, „Грамада” и ,,Добрина, хуманност, състрадание”.

„Всяко насилие над животно,рано или късно ескалира в насилие над хора.Всяко неспазване на закона рано или късно рефлектира върху живота на хората”, изтъкват още организаторите на протеста под надслов „Законът в България е над всичко“.