Затвор за мъж, пребил жестоко бившата си жена
Затвор за мъж, пребил жестоко бившата си жена / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Районният съд във Варна осъди ефективно 44-годишен мъж за причиняване на телесна повреда, както и за неизпълнение на издадена от съда ограничителна заповед по Закона за защита от домашно насилие. Р. Неджибов призна вината си, че на  21 април тази година, умишлено и с особена жестокост причинил средни телесни повреди на жена, с която дълго време съжителствал на семейни начала и имали съвместно дете. Подсъдимият, съгласно наложените от съда мерки за закрила още от февруари, имал забрана да приближава на по-малко от 200 метра жилището на бившата си жена и детето, както съответно местоработата или училището им.

Въпреки ограничителната заповед, въпросния ден Неджибов причакал потърпевшата близо до работно й място, като с юмруци и ритници й нанесъл побой. В резултат на ударите пострадалата жена получила счупвания на гръдната кост, на дясна зигоматична кост и многофрагментарно счупване на горночелюстен синус, обусловили трайни затруднения в движението на снагата и във функциите на дъвчене и говорене за период от около два месеца.  Деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

След постигнато в съдебна зала споразумение Районният съд наложи на Р. Неджибов наказание в общ размер от  2 години и 6 месеца лишаване от свобода, което да търпи при първоначален строг режим.