Затварят центъра заради шествието за Деня на християнското семейство
Затварят центъра заради шествието за Деня на християнското семейство / Дарик Варна

Празнична Света Литургия ще бъде отслужена в Катедралата от 9:00 часа от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан за Деня на християнското семейство. Минути преди това в храма ще бъдат посрещнати копия на чудотворните икони на Св. Богородица „Всецарица” от манастира Ватопед и Молдовската икона на Св. Георги от Зографския манастир на Света Гора.

От 11.00 ч. ще се проведе шествие под надслов „Семейството е свято” със следния маршрут: Катедрален храм - вход на Морската градина - храм "Св. Атанасий". Това е съвместна инициатива на Варненска и Великопреславска митрополия и  Община Варна. По време на шествието ще се носят копията на чудотворните икони от Света гора. То ще завърши в храм „Св. Атанасий”, където  ще се отслужи акатист пред иконата Св. Богородица „Всецарица” от митрополит Йоан и варненски свещеници.

Заради литийното шествие, от 10:45 часа  до 11:45 часа ще бъде спряно движението по бул. „Мария Луиза“ – в частта от Катедралата до общината, и по бул. „Сливница“ – в частта от общината до хотел „Черно море“. Достъпът до площад „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде ограничен за автомобили от 10:15 часа до 11:10 часа.

В този интервал автобусна линия 148 от ж.к. „Владиславово” посока „Почивка” след сп. „Патриарх Евтимий” ще завива по ул. „Отец Паисий”, на кръстовището с бул. „Цар Освободител” ще продължи до пл. „Съединение” и с ляв завой ще се включи по маршрута си. В обратна посока, автобусната линия 148 ще се обслужва по утвърденият си маршрут.

Автобусна линия 14 от ж.к. „Владиславово” посока „Почивка” на кръстовището на ул. „Кракра” с бул. „Христо Смирненски” ще продължи по ул. „Ал. Дякович” през ЖП Гара, продължава по бул. „Приморски” до кръстовището с бул. „Княз Борис I” и с десен завой се включва по маршрута си. От сп. „Почивка” ще се обслужва по утвърденият си маршрут.

Автобусни линии 9 и 109 от жп гара ще се обслужват по бул. „Приморски” до кръстовището с бул. „Княз Борис I” и с десен завой се включват по маршрута си.