Запорираха сметките на Ривиера АД
Запорираха сметките на Ривиера АД / netinfo
Районният съд в Девня наложи запори върху застрахователно дружество ДЗИ, Ривиера АД и Галауей България за сумата от 224 млн. лв. Наложени са и запори върху 54 % от акциите на ДЗИ банк, собственост в момента на гръцката Юробанк. Делата са заведени от 42 акционери на бившата Тракия банк, преименувана по- късно в Росексимбанк и ДЗИ. Това съобщиха във В. Търново двама от акционерите Георги Стойчев и Георги Вълев.

76 процента от акциите на ДЗИ банк бяха продадени на 14 декември миналата година. Стойността на сделката бе 320 млн. лв. , купувач гръцката Юробанк. Акционерите заведоха дела първо в районния съд в Горна Оряховица, който се произнесе в същия ден, в който бе финализирана сделката. Съдът допусна две обезпечителни заповеди, с които бяха наложени запори на 100 % от акциите на ДЗИ банк и над 57 млн. лв. върху сметките на "Ривиера" АД, "Галауей България" и Застрахователно дружество ДЗИ.

В искова претенция молителите твърдят, че сделката, при която на Юробанк са прехвърлени част от акциите на ДЗИ банк е недействителна, тъй като при изповядване на сделката е имало наложен запор в полза на акционерите на Тракия банк.