/ Община Варна
Община Варна обявява начало на традиционната кампания за най-красива коледна украса. Тази година новогодишни празници ще бъдат по-различни.

Трудните дни са ежедневие, но декември е пълен и с дълго чакани празници. Затова всяка елхова клонка, гирлянд или шарена играчка могат да донесат топлина и уют в дома или офиса, да събудят надежда за по-добри и здрави дни.
 
 

Започна тазгодишното издание на конкурса Да украсим Варна за Коледа. Вижте как да участвате, за да спечелите комплект ръчно изработени стъклени играчки за елха. ⬇️

Posted by Да украсим Варна за Коледа on Tuesday, 1 December 2020


Всеки, който иска да сподели своето усещане за коледна хармония, може да изпрати снимки или кратки видеа на празнична украса на имейл: live.varna.bg@gmail.com , като посочи име, телефон за връзка и точен адрес.

Пътеводител представя три от емблематичните музеи на Варна

Кадрите ще бъдат публикувани в страницата "Да украсим Варна за Коледа" във Фейсбук, а авторите, събрали най-много харесвания, ще получат награди. Тази година това ще бъде комплект ръчно изработени стъклени играчки за елха.

Те са дело на екипа на Георги Керанов от Добрич, който се занимава с тази професия от 1985 година. До момента той е успял да съхрани занаята в малка работилница за стъклени коледни играчки.

Кампанията ще продължи до 6 януари 2021 г., включително, след което ще бъдат обявени победителите.

Класацията е разделена в следните категории, в които всеки може да участва:

- украса на общи помещения в многоетажна собственост - входове, стълбища, етажи
- украса на обществена сграда
- украса на търговски помещения
- украса на домове