/ Община Варна

В 30 училища на територията на община Варна стартират строителни дейности, включващи ремонти на помещения, класни стаи, физкултурни салони, боядисване на стени и тавани, подмяна на съществуващи метални дограми, обновяване на парни инсталации, възстановяване на обезвъздушителни линии, подмяна на ел. табла, ремонт на санитарни възли, подмяна на канализационни тръби, изграждане на външни площадки, подмяна и укрепване на тротоарни плочи и др.

По-мащабни са дейностите в ОУ „Йордан Йовков“ - текущ ремонт на помещения, с цел превръщането им в стая за хранене и класна стая, IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио Кюри“ - ремонт на парна инсталация, подмяна на съществуваща метална дограма, подмяна врати и на ел. табла, боядисване на помещения и др., ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ – поставяне на стълбищен профил, на первази от гранитогрес и др., СУ „Свети Климент Охридски“ – частична външна топлоизолация, ОУ „Васил Друмев“ – ремонт на санитарни помещения и ОДК- Варна  - обновяване на коридори.

Строителни дейности ще се извършат и в 22 детски градини. В ДГ №17 „Д-р Петър Берон“ предстои основен ремонт на покрив, подмяна на топлообменник и на котел,  ДГ №43 „Пинокио“ -  топлоизолация на сградата на филиала, ДГ №15 „Гълъбче“ -  укрепване на тераса, ДГ №32 „Моряче“ – поставяне на топлоизолация на покрив и ДГ №40 „Детски свят“ - реконструкция на северната ограда и др.

Очаква се да започнат и ремонтни дейности в девет училища и три детски градини по двата проекта по ОП „Региони в растеж“ с обща стойност над 19,7 млн. лв.