/ live.varna.bg, архив
Инж. Христо Иванов за ремонтите във Варна
99589
Инж. Христо Иванов за ремонтите във Варна
  • Инж. Христо Иванов за ремонтите във Варна
Новоизграждащият се бул.”Левски” ще бъде изцяло готов напролет. Това обяви в интервю за  Дарик зам.-кметът на Варна инж. Христо Иванов, чийто ресор е инфраструктурата. Той добави, че до 10-15 дни ще бъдат пуснати за движение в пълния си габарит мостовите съоръжения на кръстовищата на „Левски” с булевардите „Владислав” и „Сливница”, като се изчаква да приключи тестването на бетона около фугите.

Кои улици и обекти ще ремонтира Община Варна със 150 млн. лв.

Движението на пешеходците над булевард „Левски” ще става по мостовите съоръжения, като по локалните платна ще има пешеходни пътеки. 

Получилото се забавяне в градежа на новия булевард е заради отчуждителните процедури. Към днешна всички къщи по трасето на булеварда са съборени и се работи активно и по изграждането на мостовото съоръжение на бул.”Цар Освободител”.

Ремонтират пешеходни и автоподлези във Варна

По мащабния проект за изграждане на бул.”Левски” се работи усърдно. Към момента изпълнението на строителните работи е над 70 процента, посочи инж. Иванов. 

Улица „Капитан Райчо” ще остане прекъсната от новия булевард. Мост над „Левски” обаче ще свързва улиците „Кракра” и „Свобода”, като от „Колелото” до бул.”Левски” ще има ново трасе. Предстоят отчуждителните процедури, като изграждането ще започне догодина. 

До 2 седмици се очаква да приключи ремонтът на ул.”Георги Бенковски”, в участъка между булевардите „Владислав” и „Сливница”. Там в момента се извършват довършителни работи.  След това обаче ще започне ремонт на ул.”Георги Бенковски” в другата част - от бул.”Владислав” до ул.”Д-р Пискюлиев”. Успоредно с това ще се ремонтира основно и бул.”Съборни”, в участъка между булевардите „Владислав” и „Сливница”, отбеляза зам.-кметът по инфраструктурата.

Кога ще е готов булевард "Васил Левски"?

Обновяването на бул.”Народни будители” в кв.”Аспарухово” ще приключи през май догодина. С изграждането на двата пешеходни подлеза – на спирка „Калин” и пред Морската гимназия, ще се реши проблемът с пресичането на пешеходците. „Хората от „Аспарухово" знаят, че всяка година на тези две места има жертви. Няма цена човешкият живот, а подлезите са решението на проблема”, обясни инж. Христо Иванов.

Ремонт на Аспарухов мост ще се прави след завършване на пътните ремонти в „Аспарухово”. Такава е уговорката с Агенция „Пътна инфраструктура”, разкри зам.-кметът на Варна.  

Има предложение от живущи в обхвата на Синята зона тя да функционира и през почивните дни. „Действително констатациите след въвеждане на Синята зона са, че през седмицата има ред, а в събота и неделя паркирани по тротоарите автомобили и пълен хаос в тази територия”, изтъкна инж. Иванов. Той уточни, че промяната във функционирането на Синята зона ще стане с решение на Общинския съвет. 

Целият разговор с инж. Иванов е в прикаченото аудио