/ Thinkstockphotos

Първият брой на вестник „НахОДКи” излезе от печат. Вестникът е безплатно месечно издание на Общински детски комплекс - Варна.

„НахОДКи”, който се печата в тираж от 300 броя, се списва от възпитаници на Литературен клуб и младежки медиен център „Касталия”. В първия брой младите репортери съобщават за сериозни проблеми на подрастващите, сред които са зависимостите към тютюневи изделия, наркотици и дори мобилни устройства.

Срещат читателите и с две американски преподавателки, които са избрали да работят във варненски гимназии, отгръщат също завесата за любопитна статистика, свързана с посещенията в Регионална библиотека „Пенчо Славейков”.

Ученици издават вестник "НахОДКи"
live.varna.bg

Една от страниците на вестник „НахОДКи” е отделена за култура и изкуство, откъдето може да се почерпи информация за предстоящата годишнина на Детския вокален ансамбъл „Сребърни звънчета”, да се прочете лично творчество на млади поети и литератори, както и да се научи за събития, свързани с национални ученически конкурси и фестивали.

В страницата за развлечение младите журналисти се спират на актуалните тенденции при абитуриентската мода, дават полезни съвети за храненето и активното спортуване. Редактор на периодичното издание е Магдалена Маркова, а консултант  - Емилиян Ялъмов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК