/ Дарик, архив
1481 заявления за локално платено паркиране за живущи и юридически лица в „синята зона“ във Варна са подадени към 20-ти юли. 33 заявления са постъпили за паркиране тип „служебен абонамент“ за 63 броя паркоместа, съобщи Младен Иванов, директор на общинската фирма „Общински паркинги и синя зона“.

Старт на синята зона

Той припомни за хората, които тепърва ще подават документи, че се изисква съвпадане на постоянния адрес и на адреса по талона на автомобила.

„Пускат синята зона съвсем скоро, живущите в центъра вече могат да подават заявления

Синята зона“ във Варна е факт от 11-ти юли и в момента тече едномесечен гратисен период, в който на собствениците на автомобили, които не са заплатили престой, няма да бъдат поставяно техническо средство тип „скоба“.

Глобяват се обаче нарушителите, които са паркирали неправилно. По данни на „Общинска полиция“ от 12-ти юли до 19 юли са установени 494 нарушения, съставени са 6 акта и 488 фиша по Закона за движение по пътищата.

Работното време на Синята зона ще бъде от 9:00 до 19:00 часа

Най-честите нарушения са паркиране по тротоарите и в нарушение на съответните пътни знаци. Забранено е паркирането на кръстовища, включително около Шишковата градинка, тъй като трасето е отчитано от КАТ като кръгово кръстовище.