/ Thinkstock/Getty Images
На 3 юли в електронния регистър ще бъдат оповестени останалите незаети места в детските градини във Варна, след проведеното класиране на 31 май. Ще бъдат обявени и свободните места за класирането на деца за всички останали възрасти, информират от общинска дирекция „Образование и младежки дейности”.

Децата, чакащи класиране, са над 450, сред които и 6 двойки близнаци установи проверка на Дарик.

Родители, които вече са регистрирали електронно заявление и са получили регистрационен номер, няма да подават ново заявление, но могат да редактират изборите си за желани детски градини. Имат отново право да направят избор до 4 детски градини, които могат да бъдат в различни райони, уточняват от образователната дирекция.

Родителите могат да редактират данните, във вече регистрирано заявление, от профила си в публичния сайт за прием – „Вход за потребители“.
Родители, които все още не са регистрирали електронно заявление, е необходимо да регистрират такова, за да участват в предстоящите класирания за прием в детска градина.

Електронната система ще бъде отворена за нови регистрации и редакции на съществуващи заявления от 3 юли след 10,00 часа до 16,00 часа на 7 юли. Резултатите от класирането ще бъдат публикувани на 10 юли след 10,00 часа.

При класиране децата се подреждат в низходящ ред по брой предимства, а при равен брой предимства – на принципа на генериране на случайно число.

След проведеното класиране на 31 май, при всички следващи класирания няма да има значение районът по местоживеене, ще може да се ползва настоящ и постоянен адрес в община Варна, може да има липсващи документи от изискваните преди това за задължително представяне. Само за децата, които ползват предимство е необходимо да го отметнат в заявлението си, а при записването на класираното дете - да представят документ, който го доказва.

Всяка нова информация за свободни места ще бъде оповестявана в "Новини". За всяко класиране ще бъде спазено изискването: една седмица подаване на заявление за кандидатстване и една седмица за записване.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК