/ live.varna.bg

Десет варненски гимназии, в които има разкрити училищни превантивни клубове към дирекция „Превенции“ към Община Варна, ще участват в кампания по повод Международния ден за безопасен интернет.

Събитието, в което ще се включат Първа езикова гимназия, IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“, III ПМГ „Акад. М. Попов“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „К. Преславски“, Професионална техническа гимназия, МГ „Д-р П. Берон“, Варненска търговска гимназия „Г.С. Раковски“, Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ и Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“, ще протече под мотото „Създай, свържи се, сподели!“.

Общинската политика за превенция на рисковете за деца и млади хора в глобалната мрежа е базирана на разбирането, че за тях непрекъснатият достъп до онлайн пространството и поддържането на активен социален живот в него, е естествен процес.

Кампанията в гимназиите ще протече чрез раздаване на информационни материали – книжки, флаери и стикери, както и сесии по метода „връстници обучават връстници“. Разработена е и специална викторина.