За пореден ден Варна е в оранжево, жегата продължава
За пореден ден Варна е в оранжево, жегата продължава / Sofia Photo Agency, архив

За пореден ден във Варненска област, както и в останалата част от страната, е обявен предупредителният код оранжево за опасно високи температури, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Очаква се максималната температура в морската столица да достигне 30 - 33 градуса.

Синоптиците очакват жегата да продължи. Не е изключено в края на седмицата да се премине и към червен код за опасно високи температури.

СЪВЕТИ НА ЛЕКАРИ: На възрастните хора, хронично болните и малките деца се препоръчва да не излизат навън в най-горещите часове от деня. Добре е да се пият повече течности, като се избягват бирата и концентрирания алкохол. Ако все пак ви се наложи да бъдете извън домовете си - носете светли и широки дрехи, както и шапки.

Код оранжево означава, че времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите.