ВМРО води преговори за широко дясно обединение
ВМРО води преговори за широко дясно обединение / netinfo

ВМРО преговаря с различни политически субекти за участие в предстоящите избори след като коалиционният партньор на воеводите – партия „Лидер” – напусна предизборната коалиция „Напред”.
Още не сме решили как ще участваме в изборите за европейски и национален парламент, каза за Дарик областният координатор на ВМРО Костадин Костадинов и разкри, че се водят преговори както с дясната коалиция, така и с ГЕРБ.
Направихме коалицията доброволно и всеки може да я напусне когато пожелае, но със сигурност приетата 8-процентова бариера за предизборните коалиции е повлияла на решението на Ковачки, коментира Костадинов оттеглянето на „Лидер” от формацията. В момента, в който промените в закона се гласуваха, движение „Напред” имаше между 6 и 7% от вота на избирателите, уточни той.
Българското управление, което е режим на БСП и ДПС, буквално 5 минути преди полунощ прие новия праг за коалициите, за да могат двете партии отново да управляват сами, каза още Костадинов.
Варненският лидер на ВМРО сподели, че не е доволен от събитията около коалицията. Вече почти година работим за движение „Напред”, а политическият формат на предизборното сдружение на практика вече не съществува, мотивира се Костадинов. Времето е малко, а на нас ни предстои да решаваме тепърва дали да участваме в изборите самостоятелно или заедно с друг политически субект.