/ БГНЕС
Вицепремиерът Симеонов: Защо президентът не подаде сигнал до прокуратурата?
96240
Вицепремиерът Симеонов: Защо президентът не подаде сигнал до прокуратурата?
  • Вицепремиерът Симеонов: Защо президентът не подаде сигнал до прокуратурата?
Скандалът между президента и премиера се отразява зле както на рейтинга на страната, така и на доверието на хората. Това заяви във Варна вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов.
.
„Не беше нужен този скандал. Можеше да бъде заобиколен, туширан”, коментира Симеонов. Той сподели, че не одобрява по никакъв начин крайната реакция на президента Радев.

Президентът пита: Има ли Борисов общи бизнес интереси с Пеевски

„Отдавам го на липсата на политически опит. Защо не и на лоши съветници. Хвърлянето на упреци, свързани с незаконни действия, обществени поръчки, внушения за незаконност, поражда обратния въпрос: Защо не си подал сигнал до прокуратурата?”, изтъкна вицепремиерът.

Борисов отговори на Радев: Абсолютно ми е чиста съвестта, нямам отношения с Пеевски

„Аз съм за уважение на институциите. Към всяка институция трябва да има повече доверие”, отбеляза Валери Симеонов. Според него причината за ниското доверие към парламента е „целенасочената, нечистоплътна дейност на най-големите български медии. „Внушават, че който влезе в парламента става идиот, кретен, крадец, лъжец и т. н. Медиите са главно действащо лице в масово ширещия се нихилизъм в българското общество”, посочи вицепремиерът.

Той разкритикува медиите за това, че излъчват основно негативни новини, които  показват със садистична и перверзна детайлност.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК