/ netinfo
Възпитаничката на школа  „Балет” при Центърa за подкрепа за личностно развитие към Общински детски комплекс-Варна Весела Манолова стана лауреат I-ва степен на XVI международен  фестивал на хореографските  състави "Петербургская метелица". Фестивалът се проведе в Санкт Петербург, Русия и бе под егидата на  “Администрация на Петроградски район”, по инициатива на творческо обединение “Петроградская сторона”.

Общински детски комплекс - Варна

Освен Манолова, още няколко варненчета получиха заслужени високи отличия на форума. В раздел „Характерни танци“ изпълненията на децата от школа „Балет“ бяха оценени с диплом за второ място. В раздел „Класика“ триото - Весела Манолова, Елинор Кинчева и Никита Военкина се класираха трети. При съвременните танци Пелин Хасанова бе удостоена с отличието Дипломант III степен. На ръководителката на школа „Балет“ Татяна Костова бе връчено благодарствено писмо за постигнати високи резултати при обучението на деца.

Общински детски комплекс - Варна

В журито на "Петербургская метелица" личаха имената на редица изтъкнати специалисти в областта на танцовото изкуство. Сред тях бяха заслужилите артистки на Руската федерация доц. Зара Лянгольф, завеждащ катедрата по хореография на Санктпетербургския държавен институт за култура и изкуство и Олга Горбунова, носител на сребърен знак на Юнеско за заслуги в областта на хореографията. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК