/ БТА
Двайсет и шест годишна варненка ще бъде изправена пред съда за измами чрез онлайн търговия с дрехи, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в крайморския град. Тя е с мярка "Парична гаранция" от пет хиляди лева.

Според прокуратурата досъдебното производство е образувано след постъпването на многобройни сигнали от хора, станали жертви на измама, купувайки си модни облекла чрез една от социалните мрежи. Те правели поръчки за дрехи от популярни марки, които получавали по куриер без опция да прегледат пратката. След отварянето на пакетите си намирали облекла втора употреба.

Майстор с измами за хиляди левове, получавал капаро и изчезвал (ВИДЕО)


Стойността на поръчките варирала от 80 до 400 лева. Сумите от наложените платежи за дрехите са изпращани на фирми, регистрирани на малоимотни или неграмотни хора, които предавали парите на обвиняемата.

Жената е задържана докато претоварвала чували с пратки от личната си кола в таксиметров автомобил. До момента са открити данни за извършени от нея измами на територията на цялата страна. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.