/ Дарик Варна, архив
Община Варна ще трябва да обезщети с 25 000 лева 41-годишна пешеходка, счупила крак на заледено кръстовище по време на зимното бедствие в началото на миналата година. Инцидентът е станал на12 януари на ул. „Стефан Караджа" и ул. „Македония", близо до Националното училище по изкуствата „Добри Христов", съобщава Moreto.net. 

Преди дни Административният съд в морската столица е постановил градската управа да плати обезщетение на пострадалата, която първоначално е поискала 36 000 лева.

Вследствие на падането жената получила множество счупвания на подбедрицата на десния крак и глезенната става. А причината – непочистен лед и сняг върху уличната настилка.

Заради нараняванията си варненката била приета по спешност за оперативно лечение на 13 януари 2017-та. Операцията била толкова сложна, че продължала повече от 5 часа. В лечебното заведение й поставили импланти, но през март отново се наложило да бъде оперирана.

Година по-скоро, жената твърди, че все още се придвижва на две патерици. Провела е 2 рехабилитационни курса и предстои трети. Поради това, че кракът и все още е изкривен частично, предстои и трета операция.

Пострадалата посочва, че събитията около инцидента и причинили голям стрес – изпитала ужас, когато видяла неествествено изкривения си крак след падането.

Изпитвала силни болки и неудобства по време на престоя й на легло и в инвалиден стол. Наложило се и съпругът й, който по време на инцидента бил на кораб в Турция, да се прибере у дома, за да се грижи за нея и детето им.

В следствие на това, че съпругът й, който осигурявал издръжката на семейството не работел в продължение на 8 месеца, семейството останало без доходи, което допълнително причинило стрес.

Инцидентът се отразил крайно неблагоприятно на начина на живот на ищцата. Допреди падането тя на практика сама се грижела за детето си и домакинството, тренирала крос фит и водела активен социален живот.

Лечението струвало на пострадалата 4177,97 лева.