В „Приморски започва косене
В „Приморски започва косене / Дарик Варна

Служителите на районната администрация днес започват пробно изкосяване на зелените площи в 6-ти микрорайон в район „Приморски", информират от районното кметство.

От понеделник - 19 юли, ще се косят тревните площи от Икономическия университет по магистралния път към курортните комплекси. По график ще се косят площите, определени за представително, интензивно и периодично поддържане. Предвидено е да се окосят най-посещаваните детски площадки, както и площите, за които гражданите сигнализират ежедневно. Създава се организация за своевреманно извозване на окосената зелена маса.

За изпълнението на всичко това със средства от бюджета на района са купени моторни косачки, снабдени с предпазни средства, светлоотразителни жилетки, масло и бензин. За косачите са осигурени коси, гребла и вили. В изкосяването ще се включат служители на районната администрация, граждани, изпълнаващи наказание пробация, и ако се наложи - затворници от Варненския затвор с леки присъди.

От „Приморски" са твърдо решени да мобилизират всички сили и средства, за да се окоси тревата, която е избуяла и създава опасност от размножаването на кърлежи и змии, съобщават от кметството на най-големия район в Община Варна.