/ iStock/Getty Images
В Клиниката по ортопедия на университетската болница „Св.Марина“ във Варна вече ще се извършва диагностициране и лечение на  туморни и вродени заболявания при деца и възрастни, съобщиха от пресцентъра на лечебницата.

С надграждането на дейността ѝ се планира да се изпълнява цялото портфолио в областта на ортопедията и травматологията. Наред с досегашните преобладаващи планови операции, артроскопия, ендопротезиране на колянна, тазобедрена  и раменна стави, в клиниката вече ще се лекуват дегенеративни заболявания, артрози, ще се извършва хирургия на глезен и ходило, на ръка, на травми и заболявания на сухожилията и мускулите. Наличната модерна апаратура дава възможност за изпълнение за всички видове оперативни интервенции. 

Предстои в клиниката да бъдат оформени зони за новоприети травматични пациенти.  Организиран е и детски сектор, в който в рамките на 40 минути след постъпване в спешния кабинет, на малките пациенти ще бъде оказвана медицинска помощ, а при необходимост от хирургична намеса, като тя ще бъде извършена в рамките на същия или на следващия ден. 

В Клиниката работят подготвени специалисти, които разчитат на мултидисциплинарния подход и вземане на комплексни решения при лечението на пациентите, включително генетици с опит в редките болести и кинезитерапевти.
БТА