Увеличават се случаите на заболели от чревни инфекции във Варна
Увеличават се случаите на заболели от чревни инфекции във Варна / Dariknews.bg

Регистрираната от РЗИ Варна остра заболеваемост през изминалата седмица се движи в характерните за сезона граници, съобщават от Здравната инспекция. В сравнение с предходната седмица е завишена заболеваемостта от чревни инфекции - регистрирани са 67 случая на заболели лица срещу 53 за предната седмица. Чревните инфекциозни заболявания са представени от 60 случая на ентероколити, 2 случая на салмонелоза, 4 случая на ротавирусен ентерит и 1 случай на вирусен хепатит.

Завишено е и нивото на заболеваемост от въздушно- капкови инфекции (без грип и ОРЗ) – 28 случая срещу 20 за предходната седмица.  Инфекциите са представени от 22 случая на варицела и 6 случая на скарлатина.

С диагноза Грип през седмицата в Инфекциозна клиника на МБАЛ „ Св. Марина” са постъпили трима пациенти, като сред тях няма такива, които да са получили усложнения. През отчетния период с диагноза Лаймска болест в ИК на МБАЛ „Св. Марина” няма регистрирани случаи, а с Марсилска треска има четирима пациенти . Съобщено е за 17 лица, които са били ухапани от кърлеж.