/ ThinkStock/Getty Images
Окръжният съд във Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“ на 19-годишния Исидор И., обвиняем за това, че във Варна без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Срещу него има още 3 висящи производства по същия член на Наказателния кодекс, съобщиха от съдебната пресслужба.

Условна присъда и глоба за наркодилър

При опит на органите на полицията за проверка на самоличността на Исидор по настоящето досъдебно производство, същият след поканване да съобщи дали държи в себе си наркотични вещества избягал и се укрил.

Хванаха варненец с близо два килограма трева

Престъплението, в което е обвинен младежът, е тежко по смисъла на закона и Наказателният кодекс предвижда наказание от 2 до 8 години затвор и глоба от 5000 до 20 000 лв. Защитата на обвиняемия поиска по-лека мярка за неотклонение с мотива, че той има постоянен адрес и няма предишни осъждания.  

Като разгледа събраните до момента гласни и писмени доказателства, протоколи от претърсвания и изземвания, съдът прецени, че съществува обосновано подозрение Исидор И. да е съпричастен към деянието, в което е обвинен.

Наркодилър с лаборатория остава в ареста

Предвид характеристиката на действията му и високата обществена опасност, съдебният състав прецени, че е реална опасността лицето да укрие и да извърши друго деяние и определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Определението на Окръжния съд може да бъде обжалвано и протестирано.