/ БХРА
Днес и утре в курорта „Златни пясъци” ще се проведе първото национално състезание по хотелиерство и по анимация. За състезанието „Най-добър млад хотелиер” участие са заявили 28 училища,  а представители на 15 школа ще се включат в надпреварата „Най-добър млад аниматор”.

Състезанията се организират съвместно от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България, като основната организация и координация се осъществява от Съюза на хотелиерите  в „ Златни пясъци”, местна структура на БХРА. Като съпътстваща програма по време на състезанията ще има среща на собствениците на хотели с училищата, с цел установяване на контакти и привличане на бъдещи кадри.

„Не се отделя особено внимание на някои професии, изключително важни за туристическия бранш, като хотелиерството и анимацията. Всичко, което е правено досега като състезания и т.н., е в областта на храненето - готвачи, бармани, сервитьори, но не и в областта на настаняването и допълнителните мероприятия, показва анализът на БХРА. 

Стремежът им е да превърнат тези състезания в ежегодни и традиционни, като в следващите години ще бъдат разширени с участието и на други професии. Мероприятието се подкрепя от Министерството на образованието и науката, Министерството на туризма и Община Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК