/ Дарик Варна
Обвиняемите за жестоко убийство във варненско село се признаха за виновни и така получиха по-леки присъди. 

Арестуваха двама души за жестокото убийство във Войводино

Ивелин Росенов Маринов и Ангел Албенов Петров, които са от ромски произход, поискаха делото срещу тях да бъде гледано по съкратената процедура. Наказанията, които Варненският окръжен съд им наложи, са 20 години затвор. След редукцията с една трета двамата ще лежат в затвора 13 години и 3 месеца. Помагачът им Владимир получи присъда „лишаване от свобода“ за срок от 5 години, която беше намалено с една трета до 3 години и 3 месеца. 

Тежкото престъпление беше извършено на 16 ноември 2017 г. в село Войводино. Убийците, които са от град Вълчи дол, проникнали с взлом в къщата на самотно живеещия пенсионер по болест Недко Великов. От Владимир имали информация, че 59-годишният мъж е получил голяма сума от продажба на земи. Ивелин и Ангелов пребили до смърт жертвата си, за да им покаже къде са скрити парите. След като не ги открили, задигнали бакърени тава и менче.  

40 дни преди убийството 28-годишният Ангел е станал баща за втори път. 30-годишният Ивелин също има две деца. Тримата подсъдими трябва да платят обезщетение на наследниците на жертвата си в размер на 100 000 лева. 

Присъдите могат да се обжалват или протестират пред Апелативен съд-Варна.