Три варианта за трасе на магистрала “Черно море”.
Три варианта за трасе на магистрала “Черно море”. / netinfo
До края на годината трябва да сме готови с пълните варианти за изграждане на автомагистрала “Черно море”. Това заяви край Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов

Трасето на бъдещата магистрала все още не е окончателно уточнено.Вариантите за магистралното трасе са три, разкри министърът.

На експертите, работещи по проекта, е поставена задача да се избегне вкарването на цялото движение от магистралата чрез Аспарухов мост в центъра на Варна, което ще “затапи” града. Възможните варианти това да се избегне са чрез изграждане на втори мост над Варненското езеро или чрез заобикалянето му, коментира Гагаузов.

МРРБ няма да отпусне средства за пречиствателна станция на курорта Златни пясъци, категоричен бе министърът. Средства за изграждането на станцията трябва да осигури нейният собственик, който може да кандидатства за средства от оперативните еврофондове. Според министър Гагаузов има промяна в достъпността до средствата от еврофондовете. За тях могат да кандидатстват и ВиК дружествата.