Травматологията отесня заради поледицата
Травматологията отесня заради поледицата / Sofiа Photo Agency, архив

Всички болнични легла в Клиниката по травматология и ортопедия към болница „Св. Анна" вече са заети основно от пациенти получили счупвания заради поледицата, съобщи за Дарик д-р Ивайло Митковски от здравното заведение. Той обясни, че се приемат основно хора с наранявания, които налагат оперативна намеса.

Постоянно постъпват нови пациенти и вече леглата, които са над 55 в клиниката, са заети, обясни специалистът. Пострадалите са предимно хора около 70-годишна възраст със счупвания в областта на тазобедрената става, има и със съчетани счупвания на крайниците. Постъпват и по-млади хора предимно с фрактури на глезени или китки, каза д-р Митковски. Той посочи, че по негови наблюдения броят на пострадалите не намалява, а дори нараства в сравнение с предходния период, в който се беше образувала сериозна поледица.

През Спешното отделение на болница „Св. Анна" до обедните часове са преминали двама души със счупвания, съобщи дежурният лекар. Пострадали са 70-годишен мъж и една по-млада жена.

Екипите на Спешна помощ са обслужили през вчерашния ден двама души със счупвания, които са били хоспитализирани, а днес до обяд са реагирали на един сигнал за 27-годишен мъж с контузия на ръката от село Господиново, който също е хоспитализиран. Това съобщи за Дарик д-р Мая Рашева, шеф на центъра за Спешна помощ в областта.

Медикът каза още, че основните затруднения на екипите възникват в селищата в региона.  Има затруднен достъп в някои от филиалите, както е във Вълчи дол и Дългопол, там се използва специализирана техника за достигане до адрес.

В Клиниката по изгаряния към Военноморска болница няма настанени пациенти с измръзвания, съобщи дежурният лекар.