Тон вино от Нашият град за Димитровден
Тон вино от Нашият град за Димитровден / netinfo
Партия „Нашият град” отново организира градски фест на Димитровден. Празникът ще започне в 13 ч. на входа на Морската градина във Варна. По стара българска традиция в деня на Свети Димитър с много музика, танци и червено вино от партията ще изпратят лятото и ще посрещнат зимата . Специални гости на „Нашият град” ще са виртуозите от оркестър Карандила и Фолклорен танцов ансамбъл Варна.

„Време е да си спомним българските си корени и традиции и да ги почитаме не само по време на избори. Хубаво е да върнем празниците в ежедневието си - затова ви каня да почетем един от най-светлите християнски празници – този на Свети Димитър, който според преданието идва на червен кон, а от бялата му брада вали сняг”, припомня лидерът на „Нашия град” Неделчо Михайлов. Така от движението спазват обещанието си да превърнат димитровденския празник в една от традициите на Варна.

В деня на Свети Димитър - по-големия брат на Свети Георги, на сцената около слънчевия часовник в Морската градина ще излезе световно известния оркестър Карандила. Музикантите носят славата и красотата на българската народна музика по целия свят. Те са известни с импровизациите си, в които са виртуози. В изпълненията им се преплитат всички балкански стилове и ритми с джаз и блус елементи, изсвирени с вряща от емоции енергия.

На сцената ще излезе и една от емблемите на нашия град – Фолклорен танцов ансамбъл „Варна”. Момичетата и момчетата на хореографа Юлиян Станев ще покажат традицията на българския танц.

На празника ще се излее тон качествено вино „Каберне совиньон”, а мезетата ще са по джоба на всеки, решил да се забавлява, обещават от Движение „Нашият град”.