Тепърва решават за събраните лични данни и пари от неслучилата се Синя зона
Тепърва решават за събраните лични данни и пари от неслучилата се Синя зона / Дарик Варна, архив

След събрание на управителния съвет на „Паркинги и гаражи”, което ще бъде свикано спешно, ще стане ясно какво ще се случи със събраните лични данни от живущи в центъра и с парите от предплатените абонаментни карти за Синя зона. Това заяви на пресконференция по повод отменянето на Синята зона директорът на управителния съвет на дружеството Мирослав Михов. Той допълни, че решенията ще бъдат официално оповестени по всяка вероятност в понеделник.

Кметът Кирил Йорданов, който също присъства на пресконференцита и обяви отмяната заяви, че отдавна е поставил открито своята позиция срещу проекта Синя зона. Той припомни, че още преди месеци е обжалвал Наредбата за организация на движение, от която е част разделът за платено паркиране. Административният съд е отсъдил в негова полза. Кметът каза още, че е имал възможността да заяви позицията си и на изминалата сесия на Общинския съвет, след като е научил за стартирането на зоната едва в понеделник.

За липсата на уведомление за решението на „Паркинги и гаражи” съобщи и председателят на местния парламент Николай Апостолов. Той подкрепя позицията на кмета платеното паркиране в централната част на града да влезе в сила едва, когато се реализира проектът за интегриран градски транспорт. Той уточни, че Общински съвет е одобрил Наредбата за организация на движението, но никога не е посочвал конкретна дата, която да даде начало на Синя зона. Самият Михов посочи, че е дал устно уведомление за старта. Тогава Йорданов го попита с кой точно е разговарял, защото до него не е достигала информация.