Съветници питат какво е финансовото състояние на Градски транспорт
Съветници питат какво е финансовото състояние на Градски транспорт / DarikNews.bg, архив

Информация за финансовото състояние и счетоводния баланс на „Градски транспорт” поискаха на днешното си заседание съветниците от комисията по транспорт към варненския общински съвет. По предложение на Аврам Тодоров от БСП, на следващото заседание на комисията представител на дружеството ще предостави отчет за текущото му финансово състояние, както и информация за приходите и разходите за тази година.

Причина за искането е появилата се информация, че срещу "Градски транспорт" са заведени много съдебни дела, а за последните няколко месеца 5-6 счетоводители са напуснали дружеството. „Не е ли време да видим какво е организационното положение на компанията. Има информация, че се водят много дела срещу нея. Трябва да потърсим нова форма на управление, сегашната ЕАД не е ефективна и трябва да стане АД. Време е да решим и този разкрачен проблем с "Транстриумф”, коментира Аврам Тодоров.

На днешното си заседание съветниците от ресорната комисия разгледаха и няколко молби от страна на дружествата на хората с увреждания във Варна, които искат осигуряване на паркоместа и 50 безплатни карти за цялата мрежа на градския транспорт. Съветниците излязоха с положително становище и препратиха искането към общинската дирекция „Социални дейности”, която предстои да изготви специална наредба.