Състоянието на запалилия се Пламен остава критично
Състоянието на запалилия се Пламен остава критично / снимка: Фейсбук

Няма промяна в състоянието на Пламен Горанов, който се самозапали пред сградата на Община Варна, съобщиха за Дарик от Клиниката по изгаряния на Военноморска болница, където пострадалият е настанен.

36-годишният мъж, който е с 80 % изгаряния от трета степен, е в състояние на медикаментозна кома и на апаратно дишане. Днес пациентът е бил подложен на нова интервенция, като лекарите отново са третирали раните му.

Медиците правят всичко възможно и ще се борят за живота на Пламен, увери директорът на Военноморска болница д-р Ивайло Въжаров. Пред Дарик той разкри, че в тяхната практика има случаи на пациенти с такъв процент изгаряния, които са били спасявани.

Продължава акцията по кръводаряване за Пламен Горанов. Всеки, който иска да помогне, може да го направи в Кръвния център в болница „Св. Анна". Кръвната група на дарителите няма значение, само трябва да посочват, че даряват за пострадалия мъж.

Пламен Горанов се самозапали в сряда сутринта пред сградата на община Варна, искайки оставката на кмета Кирил Йорданов.

В помощ на младия мъж негови приятели са създали събитие във Фейсбук с призив "Дарете кръв за Пламен!". В социалната мрежа днес се появи и молитва за Пламен.