/ ThinkStock/Getty Images
За първи път в своята история Съюзът на учените-Варна учредява годишна награда за млади учени, които работят в научни звена на територията на Варненския регион. Конкурсът „Млад учен“ ще се провежда всяка година. През 2019 надпреварата между младите учени ще бъде в две направления - „Медицина и спорт” и „Социални, стопански и правни науки”. 

Набирането на младежки проекти започва през март

Съюзът на учените-Варна ще присъди на спечелилите надпреварата грамота и парична награда от 1000 лв. Отличията ще бъдат тържествено връчени на годишното Общо събрание на Съюза на учените - Варна на 30 май. Регламентът, условията за участие в конкурсната надпревара и критериите за класиране на кандидатите в отделните научни направления са публикувани на интернет страницата на Съюза на учените-Варна - http://www.su-varna.org/ .

Срокът за подаване на документи е 15 април. Документите трябва да бъдат изпратени в електронен формат на e-mail: suv.nagradi@gmail.com. Кандидатите следва да посочат научното направление, за което кандидатстват. Спечелилите ще бъдат уведомени за класирането най-късно до 17 май.

Предизвикателството на Съюза е към младите научни и научно-преподавателски кадри, които извършват научноизследователска и научно-образователна дейност във висше училище и/или научна организация, след придобиване на първа образователно-квалификационна степен „магистър“, но не повече от 10 години след придобиването ѝ.