/ / ThinkStock/Getty Images
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за неплащане на данъци в особено големи размери. 45-годишният Александър Т. ще отговаря за престъпление, извършено в периода от декември 2010 до 14 март 2011 г., съобщиха от обвинението. 

В качеството си на търговски пълномощник на „Смарт петролиум“ ЕООД 45-годишният подсъдим избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 186 674 лева, като използвал документи с невярно съдържание пред органите по приходите и потвърждавал неистина в подадените пред НАП във Варна справки-декларации. По този начин приспадал неследващи се данъчни кредити.

Наркозависими дилъри са в ареста след спецоперация

Александър Т. е осъждан 15 пъти за кражби и държане с цел разпространение на наркотици. С последната присъда, влязла в сила през февруари 2015 г. също за данъчно престъпление в особено големи размери, извършено от него в качеството му на практически собственик на дружество „КЕС“ ООД, подсъдимият получил наказание 5 години лишаване от свобода. Тогава бюджетът на страната бил ощетен от действията му със 186 662 лева.  

Съдят младеж, пребил и обрал гръцки студент преди 4 години

Преди да бъде привлечен към наказателна отговорност по новото обвинение, Александър Т. напуснал адресите, на които живеел в България. Обявен бил за международно издирване. Ако не бъде открит, за да се яви пред съда, делото срещу него ще се гледа при условията на задочно производство.

Предвиденото в Наказателния кодекс наказание за данъчно престъпление в особено големи размери е лишаване от свобода от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество на виновния.