/ Снимка: Дарик, архив
Районната прокуратура внесе във Варненския районен съд обвинителен акт срещу 45-годишния Георги Б. за измама на двама варненци с цел да набави за себе си имотна облага.

Подсъдимият работел в строителна фирма, която извършвала ремонт в дома на варненка през април 2016 г., когато подслушал разговор между нея и управителя на фирмата. Свидетелката по делото поискала цена за подмяна вратите в дома си, но предложената от управителя стойност на услугата й се видяла висока и отказала. Георги Б. потърсил след два дни жената и решил да я измами, като й предложи по-ниска цена. Тя му дала авансово 1200 лева срещу подписана от подсъдимия разписка.

Жената го търсила всеки ден по телефона, а Георги отклонявал изпълнението на поетия ангажимент с оправданието, че има много работа. Минали няколко седмици и измамената варненка подала сигнал в полицията.

По същия начин Георги Б. измамил и друг варненец през май 2016 г. Мъжът се върнал от чужбина и решил да ремонтира жилището си. Подсъдимият бил препоръчан от майка си, която работела с тъщата на измамения. Георги дошъл на адреса и поискал 1200 лева за ремонта на жилището и още 250 лева за ремонт на комина на входа. Получил аванс от 600 лева за материали и още 220 лева за планирания ремонт на комина. Обяснил, че ще започне след 12 дни, когато щял да предаде друг обект. Подсъдимият така и не започнал ремонт в жилището на варненеца, а получените авансово средства похарчил за лични нужди.

Причинените щети за двама свидетели от Георги Б. са в размер на 2020 лева, които не са възстановени и до момента. Той е осъждан два пъти за измама. Предстои делото срещу 45-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.