Събират пари за дете в будна кома
Събират пари за дете в будна кома / netinfo

50 хиляди лева са необходими за курс по рехабилитация на 9-годишния Михаил Янакиев Гайдаджиев от Варна. Момчето е в будна кома от 1 година в следствие на възпаление на мозъчната кора. Първоначално лекарите не дали оптимистични прогнози за изхода от заболяването, но след системна рехабилитация състоянието на Мишо се подобрило значително. Той вече се храни самостоятелно, изразява емоции и опитва да пише. Два пъти на ден се подлага на процедури за раздвижване, за които семейството му заплаща по 60 лв.

Според неговия рехабилитатор Мая Шумкова до 2 години момчето може да се възстанови, ако не се прекъсва терапията. Отскоро с Мишо работи и логопед. До момента родителите му са се справяли сами с финансовото обезпечаване на лечението, но нямат възможност да поемат разноските за предстоящите две години.

Михаил е ученик в ОУ “Цар Симеон I” във Варна. Съучениците му, които са във втори клас, се надяват да го видят скоро в класната стая.

Ако имате желане и финансова възможност да помогнете на момчето, можете да дарите пари по неговата сметка в Райфайзен банк - BG 48RZBB91551022990017.

Телефонът на майката на Мишо - Елена Динкова, е 0895 334418.