Световна лига по волейбол: България излиза срещу Куба в обновената зала Конгресна
Световна лига по волейбол: България излиза срещу Куба в обновената зала Конгресна / lap.bg

Тази вечер в 20.45 ч. България излиза срещу Куба в изцяло ремонтираната зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна. Вторият домакински мач е утре в същия час.

"Най-важното за нас в мачовете срещу Куба е да дадем възможност на някои състезатели да се сработят", заяви преди предстоящите срещи във Варна от група "С" на втора дивизия на Световната лига по волейбол треньорът на националния отбор Пламен Константинов.

"Освен победите ме интересува играта на отбора, защото това е по-важното - да наблегнем на проблемите, които имаме в нашата част на игрището, а след това по-спокойно да обръщаме внимание на противниковите отбори", заяви Константинов.

Треньорът на националите ни допълни, че се надява и разчита отборът да спечели всички двубои, които ще се играят във Варна.

"Вярвам в победата, имаме нужда от подкрепата на феновете, които са ни подкрепяли винаги във Варна, и се надявам те да напълнят зала "Конгресна" още веднъж", посочи капитанът Владо Николов. Той изрази надежда в следващите двубои срещу Аржентина следващата седмица волейболистите да играят като отбор на познатото ниво.

Треньорът на Куба Родолфо Санчес пък коментира, че се надява отборът да се представи много добре във Варна.