Строг затвор за мъж, обрал поляци
Строг затвор за мъж, обрал поляци / Sofia Photo Agency, архив

4 години затвор постанови Варненският районен съд за 36-годишен мъж от Аксаково, откраднал вещи на чуждестранни туристи.  Той обрал семейство полски граждани на плажната ивица в района на местността „Журналист” на 28 август 2005 г.

Подсъдимият се настанил на плажа в близост до чужденците и когато те влезли в морето, той взел оставените без надзор до хавлиите им марков фотоапарат и видеокамера. Отнетото имущество е на стойност близо 1000 лв. Чуждите вещи мъжът набързо прибрал в найлонова торбичка, заедно със своите лични документи, часовник и тениска, след което напуснал  плажа. Полското семейство установило кражбата и главата на семейството веднага се отправил към улицата, в опит да настигне крадеца. Като видял, че го гонят, подсъдимият пуснал найлоновата торба, в която, освен откраднатото, останали и неговите лични документи и вещи.

Към момента на извършване на престъплението крадецът е бил осъждан 5 пъти, предимно за посегателства срещу собствеността. Наложеното наказание ще бъде търпяно при строг режим в затвор. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.