Станишев: Отпускарският период на Кирил Йорданов продължава
Станишев: Отпускарският период на Кирил Йорданов продължава / Sofia Photo Agency, архив

Необходими са спешни мерки на общината, за да се подпомогнат хората, а това не се прави, заяви председателят на БСП Сергей Станишев пред журналисти в морската столица. “Бих казал, че продължава отпускарският период на Кирил Йорданов, който беше преди изборите. Честито на варненци!”, каза още червеният лидер.

Бездействието на общината по основни проблеми на града продължава и не се забелязва особена активност на кмета по всички въпроси, които са налегнали варненци, посочи Станишев. “Най-големият сред тях е безработицата, защото дълги години с много усилия и последователност Варна беше икономически изключително активен град. Сега все повече хора трудно свързват двата края”, коментира председателят на червената партия.

Станишев каза още, че БСП е единствената ясна и категорична опозиция на това, което се случва в града, има конкретни предложения за социалната област и по отношение на икономическото развитие. Червеният лидер припомни за един от водещите проекти на партията за пристанището. Той заяви, че отказът на правителството от японския заем и готвенето на концесия са пагубни за града и работните места.

Станишев каза още, че за да се бори Варна за европейска столица на културата е нужно да бъде изграден културен център, защото състоянието на съществуващите в града е плачевно.

На срещата с журналисти лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов посочи, че на следващата сесия на Общинския съвет ще бъде внесено искане за провеждане на местен референдум за забрана на шистовия газ и проекта за складиране на емисиите на въглеродния диоксид. “Не може Свероизточна България и конкретно Варна да се превръща в боклукчийско кошче на страната с това, което се случва”, каза още Гуцанов.

“Как е възможно на избори да се явяват политически партии и кандидати за кметове, чиито програма и платформа са против ГЕРБ, застрояването, Кирил Йорданов и управлението и в един момент да подпишат споразумение с тях, да направят коалиция и на първото заседание отново да се вземе решение за презастрояване на Златни пясъци”,  изказа възмущение председателят на БСП-Варна.