БСП и партията на Марешки си подготвят терен да управляват заедно след изборите, смята Павел Христов от ГЕРБ
Хора на Марешки ще управляват варненската болница
93000
Хора на Марешки ще управляват варненската болница
  • Хора на Марешки ще управляват варненската болница
Служебното правителство възнамерява да смени изцяло Борда на директорите на варненската болница „Света Анна”. Предвижда се в Борда да влязат двама лекари, пряко свързани с Веселин Марешки. Това обяви във  варненския ефир на Дарик третият в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ Павел Христов.

За 4 април е насрочено извънредно общо събрание на акционерите в „Света Анна”, на което тричленният Съвет на директорите ще бъде сменен с нов четиричленен. Това става ясно от уведомително писмо с дата 17 март, подписано от служебния министър на здравеопазването, обясни Христов.

В момента директорският борд на болницата се състои от Гален Шиваров, Николай Коларов и Боряна Върбанова. Предложението, което ще бъде гласувано десетина  дни след изборите, е в директорския борд да влязат Кирил Лозанов, Стоян Калоянов, Теменужка Янкова и Радостина Николова-Петрин, става ясно от писмото.

Дарик Варна

Ординаторът хирург Кирил Лозанов  в момента е управител на Медицински център „Младост”, собственост на Веселин Марешки. Стоян Калоянов е специалист по УНГ и практикува в същия център, посочи Павел Христов. Софиянката Теменужка Янкова пък е била съветник в политическия кабинет на един от заместниците на Орешарски в неговото правителство, посочи Павел Христов.  От столицата е и Радостина Николова-Петрин, която последно е работила в Комисията за финансов надзор.

„Служебното правителство има за ангажимент единствено и само да гарантира функционирането на администрацията и провеждането на честни и прозрачни избори. Не да кадрува, да прави политически чистки и метежи. Но служебното правителство прави точно това”, изтъкна кандидатът на ГЕРБ за варненски депутат.

Според Павел Христов, БСП и партията на Марешки си подготвят терен да управляват заедно след изборите.  „Не виждам как тезата, че „Воля” ще е патерица на ГЕРБ, може да бъде доказана, при положение, че има ясни действия в друга посока”, обоснова се той. БСП не само управляват служебното правителство, но и завземат държавата и властта през задния вход, по един изключително груб, арогантен и безцеремонен начин, смята варненският кандидат-депутат.  

„Вярвам, че българското общество ще отреди на ГЕРБ първо място на тези избори”, сподели още Христов. Той увери, че доизграждането на автомагистрала „Хемус” ще започне на секундата, в която ГЕРБ започне отново да управлява. По думите му близостта на всяка община до „Хемус” гарантира, че там ще има място за инвеститори, за нови работодатели и по-високи заплати. Ще бъде и атрактивно място за живот, защото в последните години все повече млади семейства търсят вариант да живеят не във, а край големите градове.   

Срещите във Варненско на кандидатите за депутати на ГЕРБ показват, че по-малките общини в региона имат 3 основни проблема – пътища, улици и ВиК. Проблемът с водоснабдяването може да бъде решен със създаването на фонд „ВиК”, в който всяка година да постъпват 100 милиона лева, които ще се инвестират приоритетно в малките населени места.  По аналогичен начин ще се действа и с пътищата и улиците в малките общини.

Битовата престъпност и сигурността са другите проблеми на малките населени места, за които ГЕРБ също има решение, отбеляза Христов.

Огромни усилия ще бъдат вложени в превръщането на Варна в целогодишна туристическа дестинация. Има прекрасни възможности от тази концепция да се възползва цялата област, защото няма община във Варненско без археологически находки и природни дадености, изтъкна кандидат-депутатът. Той даде за пример Провадия, където уникалните минерални извори не се развиват, а могат да бъдат експлоатирани. Това би могло да бъде целогодишен магнит за богати туристи и да създаде много работни места и възможности за хората в Провадия.