Павел Христов, ГЕРБ
Павел Христов, ГЕРБ / ГЕРБ
Кандидатът за депутат недоумява защо служебният кабинет не продължава строителството на аутобана, след като има готовност за лотовете до Търговище и Ловеч
Магистрала "Хемус" е най-важна за развитието на Варна
92898
Магистрала "Хемус" е най-важна за развитието на Варна
  • Магистрала "Хемус" е най-важна за развитието на Варна
Варна може да се превърне не в перла, а в диамант на Черноморието ни през следващия управленски мандат, ако бъде завършена магистрала „Хемус”. Това заяви в студиото на Дарик третият в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ Павел Христов, според когото завършването на аутобана и създаването на зоната за иновации край Варненското езеро ще създадат условия за стремглаво икономическо развитие на региона.

Преместването на пристанището, създаването на нови фериботни връзки и изграждането на газовия хъб „Балкан” са другите приоритетни проекти на ГЕРБ, които изтъкна Христов.

„Гръмките обещания за увеличение на пенсиите и заплатите не могат да се осъществят без реално работеща икономика. Ние постигнахме тези резултати, инфраструктурата в страната е почти завършена, като остава само магистрала „Хемус”, втори сме в Европа по икономически ръст. С тези резултатите вече можем да говорим за увеличение на доходите. Средна работна заплата от 1500 лева е напълно постижима след пълен управленски мандат на ГЕРБ”, добави кандидатът за депутат.

Христов изрази недоумение защо не продължава строителството на „Хемус”, след като има готовност за започването на лотовете до Търговище и до Ловеч, както и защо служебното правителство бави втория етап на ремонта на Аспарухов мост.

След изборите е най-важно да се състави силен кабинет, тъй като управлението на служебно правителство води до несигурност сред инвеститорите, смята Павел Христов. Той добави, че коалиция с БСП не стои като алтернатива пред ГЕРБ.

„Не веднъж сме били свидетели на катастрофите след ляво управление. БСП е партия, която никога не е имала хуманен подход, а българското общество винаги е страдало, когато те са били на власт в повече от 100-годишната си история”, каза още Христов.

Целият разговор с Павел Христов е в прикаченото аудио.