Синята птица и Лив Щайн на втория ден от Варненско лято
Синята птица и Лив Щайн на втория ден от Варненско лято / netinfo

Пиесата на режисьора Мариус Куркински "Синята Птица" и "Лив Щайн" на Крис Шарков ще бъдат представени на втория ден от театралния фестивал "Варненско лято". Първата ще се играе от 18:00 часа на Основна сцена, а втората от 19:00 часа на сцена Филиал.

„Синята птица“ е продукция на Народния театър „Иван Вазов“ по текст на Морис Метерлинк. Главните роли са поверени на Ванеса Лу, Веселин Анчев, Димитър Николов и др. Вглеждащо, бавно и вникващо пътуване, пътешествие на невинността в търсене на щастието. Така определя пиесата Мариус Куркински.

"Лив Щайн" е психологическа драма за изкуството, обсебването, илюзиите и търсенето на истината за себе си. Авторката Нино Харатишвили е от новото поколение в немската драматургия. Родена в Тбилиси, Грузия, тя завършва своето театрално образование по режисура в Хамбург, където работи и живее. Още от 12-годишна пише на грузински и немски и днес е автор на над 12 пиеси, голяма част от които и поставя. Пиесата й „Лив Щайн“ е отличена с голямата награда на Фестивала за нова драматургия в Хайделберг през 2008 г. Участват: Анастасия Лютова, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Луиза Григорова, Пенко Господинов.