/ Дарик Варна
За да посети Владимир Путин България, трябва да има подготовка и да са налице основания. Обикновено посещенията на руския президент са свързани с подписването на важни документи и предприемане на важни крачки в развитието на двустранните отношения. Това заяви пред журналисти във Варна извънредният и пълномощен посланик на Русия в България Анатолий Макаров. той сподели, че би се радвал на визита на президента Путин в страната ни.  

Макаров припомни, че президентът и премиерът на България посетиха Русия миналата година, като подобни визити, по думите му, са възможни и тази година.  Между България и Русия има позитивна динамика в двустранните отношения, както и интерес в енергийни проекти, посочи още руският дипломат. 

Руският посланик: България остава в плановете на Русия за маршрута на "Турски поток"

Анатолий Макаров разкри, че с българския президент Румен Радев не са се виждали отдавна и скоро не са разговаряли по телефона. „Смятам, че вашият президент е напълно самостоятелен. Той е човек, който взима самостоятелно решения и за тях носи своята отговорност. Това е негово право”, коментира дипломатът по повод протеста срещу Радев и твърденията, че Русия е повлияла на позицията му за събитията във Венецуела.

Руският посланик обяви, че ще отговори на всички въпроси на български граждани, зададени му в рамките на акция #ПопитайПосланика. Тя стартира преди броени във фейсбук страницата на посолството по повод Деня на дипломатическия работник, който се отбелязва в Русия на 10 февруари.

Общият брой на коментарите под тематичната публикация стигна 2500 хиляди. Сред тях има както конкретни въпроси, така и емоционални оценки на дейността на дипломатическото представителство. „Това означава, че руско-българските отношения продължават да остават жива субстанция, не спират да се развиват”, коментираха от посолството.

Във Варна посланик Анатолий Макаров участва в церемония по полагане на венци и цветя на паметника на граф Николай Игнатиев по повод  Деня на руската  дипломация
Дарик Варна

На питанията ще бъде отговаряно постепенно. На оскърбителните въпроси отговор няма да се дава, обясни Макаров за експеримента, който прави за първи път.  Той обясни, че целта е била да се покаже , че посолството е достъпно за хората.

„В България ми е много комфортно. Ще направя всичко за това нашите съвместни отношения да се развиват и получават нови и нови измерения”, сподели руският дипломат.

Във Варна посланик Анатолий Макаров участва в церемония по полагане на венци и цветя на паметника на граф Николай Игнатиев по повод  Деня на руската  дипломация. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК