Шест грабежа разкри варненската полиция
Шест грабежа разкри варненската полиция / netinfo
Двама братя от Варна на 24 и 26 г. са уличени като извършители на три престъпления – обсебване на мобилни телефони, кражба и грабеж, извършен на територията на Второ РПУ. На 24 март братята ограбили в двора на СОУ «Найден Геров» 16-годишно момче, задигайки мобилния му телефон.

Три дни по-късно непознати нападнали 15-годишен тийнейджър на бул. «Княз Борис I». След побой му ограбили GSM и 20 лв. От проведените издирвателни действия е установено, че извършители са 20-годишен безработен младеж с чисто криминално минало от Падина, и 19-годишен варненец, ученик в СОУ «Св. Св. Кирил и Методий» в Синдел. Те са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 април тази година тандемът е извършил три грабежа. В първия случай на ул. «Панагюрище» е нападнато 13-годишно момче, на което е задигнат мобилният телефон. При втория ограбват GSM от друго 13-годишно момче на ул. «Силистра». На същата улица и същия ден са задигнали мобилния телефон от 12-годишен тийнейджър.

16 и 17-годишни варненци пък са уличени в грабеж на мобилен телефон и сребърен синджир, извършен на 19 март тази година. Двете момчета са ученици във варненски училища. Задържани са за 24 часа.

Материалите по всички разкрити грабежи са докладвани на прокурор от Варненска районна прокуратура.