С тържествено издигане на националния флаг с военен ритуал днес започнаха честванията по случай Деня на независимостта във Варна.

БТА

В ролята на цар Фердинанд влезе актьорът Симеон Лютаков, който преповтори думите, с които страната ни се откъсва от чуждо политическо влияние. На празника присъстваха областният управител Марио Смърков, кметът Иван Портних, началникът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, офицери, общественици, много граждани.

БТА

За пръв път в тържеството се включи и новият районен мюфтия на Варна Исмаил Ахмедов, който посочи пред БТА, че в тези тежки времена трябва да сме заедно и да не се делим.

БТА

Празничен молебен за България бе отслужен от представители на Варненската и Великопреславска митрополия. След това на площада се изви хоро.

Тържествата във Варна ще продължат с концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили. След това на сцената ще се изявят детски състави от крайморския град, Пловдив, Хасково, Русе, Бургас. Концертите ще бъдат на входа на Морската градина, като началото е в 16 часа.

БТА

БТА