Ремонтът на Спортна зала започнал по лековат начин, смята Гуцанов
Ремонтът на Спортна зала започнал по лековат начин, смята Гуцанов / netinfo
Ремонтът на Спортна зала започнал по лековат начин, смята Гуцанов
79339
Ремонтът на Спортна зала започнал по лековат начин, смята Гуцанов
  • Ремонтът на Спортна зала започнал по лековат начин, смята Гуцанов

Ремонтът на зала „Конгресна“ е започнал по лековат начин, смята председателят на БСП Варна Борислав Гуцанов, тъй като заложените първоначално средства са се оказали крайно недостатъчни.

„Кой направи разчетите и се започна със сума от 5 млн. лв., за да се достигне сега до 15 млн. лв. Не може по толкова лековат начин да се започва ремонтът на такъв стратегически обект. Дано средствата се изразходват правилно. Надявам се, че кметът ще намери начин да покаже къде какво е отишло“, заяви градският председател на партията. Заедно с общинските съветници на БСП Аврам Тодоров, Огнян Къчев и Светлана Такева той се запозна на място със строителните дейности в Двореца на културата и спорта, който след две седмици трябва да приеме Световната купа по акробатика и спортна гимнастика. Гуцанов остана впечатлен от броя на ангажираните работници и заяви, че е оптимист за завършването на обекта в срок.

„Най-накрая има някаква приемственост, защото това е обект, който стартира по време на правителството „Орешарски“ - тогава се роди идеята и се дадоха средствата. Най-накрая да не смята някой, че светът започва и свършва с него. Няма как без такава приемственост подобен обект и голямо начинание да имат успех“, добави Гуцанов.

Ремонтът на Спортна зала започнал по лековат начин смята Гуцанов
netinfo

8 тира ще докарат новите 5000 седалки и металните конструкции за тях. За Световната купа ще бъдат монтирани 1500, а останалите ще бъдат поставени след окончателното приключване на ремонта. Той ще продължи след турнира и трябва окончателно да завърши до 20 юни, обясни директорът на Двореца Минко Христов. Заради забавянето от предварително определените срокове в края на месец май България ще играе в Благоевград домакинските си мачове с Канада от Светоната лига по волейбол. В ремонтираната зала „Конгресна“ ще приемем Куба на 26 и 28 юни.

Ремонтът на Спортна зала започнал по лековат начин смята Гуцанов
netinfo

Средствата за ремонта на Аспарухов мост трябва да се отпуснат незабавно и да започне проектирането на второ съоръжение, каза още Гуцанов. Според него Варна трябва да има още един мост, който да бъде част от магистрала Истанбул-Констанца. За неговото изграждане БСП стартира събирането на подписка.

Какво още каза Борислав Гуцанов може да чуете в звуковия файл.