Ремонтират и другия изход на Варна
Ремонтират и другия изход на Варна / netinfo
4,5 млн. лв. за финансиране на ремонта на отсечката от Икономическия университет до местност “Горчивата чешма” е спечелила община Варна, след като е защитила проект за преустройство в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Договорът вече е подписан в министерството и остава само кметът на морската столица да го парафира.

Ще бъдат наново направени платната и в двете посоки на пътя. Така изходът към КК “Златни пясъци” ще бъде по-лесен. В проекта е заложено да се отвори ново обръщало преди Горчивата чешма, за да не стават задръствания, причина за които е затварянето на една алея в Морска градина, която се ползваше от водачите за обратен завой към града.

По думите на кмета на Варна, затворената алея е в свлачищен район и голямото движение може да активизира свлачището. След 20 септември ще стартира ремонтът на отсечката и за следващото лято няма да има проблем със задръстванията на обръщалото за местност “Траката”, заяви Кирил Йорданов. Той заяви още, че срокът за завършване на ремонтните дейности е 20 юни 2008 г.

През септември ще започне и реновирането на бул. “Република”. Този проект също е одобрен от МРРБ и за него са отпуснати 3,6 млн. лв. Обновяването ще се извършва поетапно. Първо ще се затвори едното платно, а след като то бъде направено, ще се затвори другото.