Разкриха публични домове, маскирани като помещения за масаж
Разкриха публични домове, маскирани като помещения за масаж / Sofia Photo Agency

Четири помещения за предоставяне на сексуални услуги, маскирани като клубове за масаж в София, Бургас и Варна, са проверени в хода на полицейска операция. Задържани са общо 15 души, съпричастни към престъпната дейност. От тях 11 са момичета на възраст между 18 и 22 години. От останалите четирима мъже единият е собственик на фирмата, наемала момичетата, вторият – управител, другите двама - клиенти, които след разпит са освободени.
Помещенията, функционирали като клубове за масаж, били наети под наем в различни кооперации. Фирмата - наемател е регистрирана в Несебър от бургазлията В.Ц. на 34г. В официалната й дейност фигурирали и масажни услуги. В.Ц. привлякъл 36-годишния си съгражданин И.И., като двамата започнали да развиват  и противозаконна дейност  - сексуални услуги срещу заплащане.

В интернет и в специализирана за обяви регионална преса фирмата публикувала съобщения за свободни работни места за масажистки, с посочени няколко телефона за връзка и снимки на голи момичета. Клиентите запазвали час по телефона и били посрещани в интимна атмосфера, на свещи. По стандартна тарифа от 50 лв.. ползвали услугата еротичен масаж с т.н. «щастлив край». Ако в него участвало и второ момиче по «евино облекло», клиентът доплащал 30 лв. Следваща екстра – реален сексуален сеанс струвал 100 лв. за час.
Криминалистите от областната дирекция на МВР в Бургас заасекли нерегламенираната дейност в студията през февруари тази година, когато и започнало разследването под ръководството на Районната прокуратура. Двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми.

В.Ц ще отговаря за това, че в съучастие с по-възраствия си съгражданин от ноември миналата година до края на май тази година е вършил незаконната си дейност в Бургас, Варна и София в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив До момента е установено, че мъжете са наели на работа общо 14 момичета, които ползвали за развратни действия, дори полагали грижи за тях, свързани с придружаване, охрана и задоволяване на ежедневни нужди.

По време на операцията, проведена паралелно в двата крайморски града и в столицата, са иззети многобройни веществени доказателства. Установени и разпитани са свидетели и пострадали от противозаконната дейност. Двамата бургазлии са задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа, след което предстои гледане на мерките им за неотклонение.