Разкараха проф. Камбуров от Окръжна болница
Разкараха проф. Камбуров от Окръжна болница / Дарик Варна
Разкараха проф. Камбуров от Окръжна болница
35382
Разкараха проф. Камбуров от Окръжна болница
  • Разкараха проф. Камбуров от Окръжна болница

Договорът на проф. Димитър Камбуров с МБАЛ „Св. Анна” не е подновен. Новината потвърди за Дарик самият ортопед, който работи в Окръжна болница цели 42 години. Той самият е научил от свои колеги, че ръководството на здравното заведение е прекратило взаимоотношенията си с него. Професор Камбуров не изключи политически мотиви в отстраняването му, като причината, според него, е най-вече в отношенията му с члена на борда на болницата доц. Бошнаков.

Проф. Камбуров, който е и председател на ДСБ Варна, беше депутат в 39-тото и 40-тото НС. През осемте години, в които беше на работа в Парламента, той не спря да оперира във Варна, а пациентите му продължават да го търсят.
Обиден от отношението на ръководството, професорът заяви, че няма да се върне в Окръжна при никакви обстоятелства, а ще се отзове на поканата на УМБАЛ „Св. Марина”, където вече го чакат.

В интервю за Дарик Димитър Камбуров сподели, че е възнамерявал догодина да прекрати лекарската си практика. През октомври 2011 година Медицинският университет във Варна, чийто ректор професорът е бил в продължение на 10 години, ще празнува половин вековен юбилей. Точно с тази годишнина именитият ортопед е щял символично да се оттегли от медицинската професия и се е надявал това да стане в болницата, където е практикувал 42 години.

Цялото интервю с проф. Димитър Камбуров е в звуковия файл.