Проверяваме изправността на колите си безплатно до края на седмицата
Проверяваме изправността на колите си безплатно до края на седмицата / DarikNews.bg, архив

До края на тази седмица всеки желаещ ще има възможността безплатно да провери изправността на автомобила си със съдействието на Съюза на българските автомобилисти във Варна. Инициативата е част от полицейската акция „Зима” и не освобождава шофьорите от отговорността да преминат задължителния годишен технически преглед.

По време на безплатната акция ще бъде обърнато специално внимание на подготовката на автомобилите за зимни условия. Всеки, който иска да провери колата си, може да го направи в някои от пунктовете на Съюза на българските автомобилисти във Варна, разкри регионалният председател на организацията Георги Гинев.

Трите пункта са с адреси: бул. "Янош Хунияди" №7, ул. "Прилеп" №66 и в кв. "Повеляново" в Девня.

Монтьорите ще оглеждат гумите и светлините на колите. При установяване на дребни неизправности, те ще помагат на водачите да ги отстраняват, обясни Гинев. Това включва подмяна на изгоряла крушка, поправка на чистачките и други.

За да се възползват от безплатните прегледи, не е необходимо водачите да представят специални документи за платени данъци например, каквото е изискването за преминаване на задължителен годишен технически преглед.